top of page
Neiti Ranio
Etsi
  • Writer's pictureNeiti Raunio

Anette Huilalle avautui uusi elämä YT-neuvottelujen jälkeen

Päivitetty: 25. heinäk. 2020

Anette Huila työskenteli ison tavaratalon kosmetiikka- ja hoitolaosaston esimiehenä vastuullaan kuutisenkymmentä alaista ja kolme toimipistettä. Myöskin konseptointi ja markkinointi olivat Huilan vastuualueena.


- Ihanaa, kun luotettiin ja pyydettiin eri tehtäviin. Olin malliesimerkki suorittajasta. Lapset, perhe, kuntosalit. Söin terveellisesti ja tein töitä. Paljon töitä. Iltaisin nousi kuume ja luulin olevani flunssassa, joten söin buranaa. Paljon buranaa. Vatsani oireillessa luulin rikkoneeni sen sillä buranan syönnillä, Huila muistelee.


Lopulta Huila meni päivystykseen hakemaan vatsalääkettä. Huilan onneksi päivystysaika osui sisätauteihin erikoistuneelle lääkärille, joka kuunteli tämän oireita ja lähetti naisen verikokeiden tulosten varmistuttua suoraan TYKSiin jatkotutkimuksiin.


- Ihmettelin, miksi vatsalääkettä hakemaan tulleelta otetaan kokeita. Kun kuvissa sitten näkyi varjostus ja vatsani imusolmukkeiden suurentuneen, tein jo testamenttiani ja itkin. Olinhan pitänyt itsestäni huolta, miten voisin sairastua.


Sairaalassakin tein töitä. Viimeistellessäni tapettivalintoja kauneushoitoloihin, viereisen sängyn nainen kysyi, että en kai täälläkin tee töitä.


Vierustoverin kysymys herätti. Suljin läppärin ja aloin miettimään elämääni, joka ei loppunutkaan. Miten sen loppuelämäni viettäisin. Tajusin millaista hullunmyllyä ja suorittamista olin elänyt siihen asti. Lopulta, sairaalassa olon ja kuukauden sairausloman jälkeen, diagnoosi eli Crohnin tauti oli helpotus, Huila toteaa.

Sairauslomalla Huilalla oli ollut aikaa ajatella elämäänsä ja mitä siltä haluaisi. Miten sen käyttäisi. Loppuelämänsä suunnittelemisen Huila aloitti itsestään. Haaveili hiljaa uudesta ammatista ja muutoksista niin omaan kuin työelämäänsä. Palatessaan takaisin töihin Huila toivoi töidensä uudelleenjärjestelyä ja yllätyksekseen löysikin itsensä YT-pöydästä, neuvotteluista jotka koskivat häntä itseään.


- Yhtäkkiä sainkin potkut. Olin aivan maassa, kunnes tajusin että tässähän on se tilaisuuteni. Tämä olisi minun mahdollisuuteni. Samoihin aikoihin Mediatalo Karjalainen etsi bloggaajia. Perustin Karjalaisen alustalle Temppelin Emäntä -blogini. Ensimmäisen tekstini kirjoitin otsikolla 'Potkut, ne Onnenpotkut' ja toisen otsikolla 'Sairaan terve'. Kerroin siis sekä potkuistani että sairastumisestani, Huila summaa.


Huila sai todella paljon kannustavaa palautetta blogiteksteistään. Myös vertaistukea tuli paljon. Blogin lukijat alkoivat kysymään neuvoja omaan hyvinvointiin ja itsestään huolehtimiseen. Blogin nimen 'Temppelin Emäntä' Huila oli keksinyt omasta filosofiastaan.


- Ajattelen, että kehosi on temppelisi, sitä tulee kunnioittaa ja kuunnella. Ajatuksestani tuli blogini nimi ja blogistani alku yritykselleni sekä sille yritykselle nimi.


Lopulta siirsin Temppelin Emännän mediatalolta omalle alustalleni. Katsoin YouTubesta neuvoa, miten tehdä nettisivut. Verkkokauppaa luodessani käytin jo ammattilaisia, Huila kertoo.


Se verkkokauppa. Kaupan alalta lähtiessään Huila päätti kauppaleikkien olleen leikityn. Mutta kuinkas sitten kävikään.


- Olin kouluttautunut joogaopettajaksi sekä personal traineriksi. Etsin kauniita ja ympäristöystävällisiä joogamattoja. Kukaan ei kuitenkaan tuonut niitä maahan, joten aloitin tuomaan kriteerini täyttäviä Gurus -joogamattoja itse. Matot tekivät hyvin kauppansa ja tällä hetkellä minulla on kyseisen merkin Euroopan edustus. Samoin kävi joogavaatteiden kanssa. Nyt tuon niitäkin itse. Omien tarpeideni myötä olen löytänyt verkkokauppaani lisää artikkeleita, Huila kuvailee.




Temppelin Emännän Verkkopuoti tuo jo puolet Huilan yrityksen liikevaihdosta. Joogatunnit ja joogaretriitit sekä hyvinvointivalmennus sen toisen puolen. Uutena aluevaltauksena Huilalla on äänimaljarentoutus.


- Olen utelias ja kiinnostunut aina uudesta. Monet ideat, kuten verkkokauppanikin lähtevät siitä, mitä tarvitsen. Niin ja tämä äänimaljarentoutus.


Menin hakemaan joogatuntieni alku- ja loppurentoutukseen jotain instrumenttia. Musiikki on yksi rakkauden kohteistani ja löytäessäni tiibettiläiset äänimaljat, ilmoittauduin äänimaljakoulutukseen. Saattaa kuulostaa hippimeiningiltä, mutta niillä on uskomaton vaikutus. Jo fysiikan tunneillakin opetettiin ääniaalloista, Huila kertoo.


Huila otti potkunsa mahdollisuutena ja loi itselleen uuden ammatin ja elämän. Huila on kertonut avoimesti vastoinkäymisistään ja tämä taasen on tuonut ihmisiä Huilan luo kertomaan omista kokemuksistaan.


- Minua lähestytään matalalla kynnyksellä. Varsinkin retriiteissä osallistujat tulevat tuntien jälkeen juttelemaan ja kertomaan murheistaan. Potkuistaan ja avioeroistaan.

Kehoitan kaikkia ihan ensin rakastamaan itseään, sillä jokainen on oman elämänsä tärkein henkilö, Huila summaa hymyillen.


Anette Huilalla olisi paljon kerrottavaa kaikesta tekemästään ja hän toteaakin voisivansa kirjoittaa kirjan elämänsä jokaisesta osa-alueesta. Ja niillä kirjoilla olisi varmasti paljon lukijoita.


Teksti ja kuvat: Tanja Raunio / neiti Raunio Oy

Neiti Raunion blogi kertoo intohimoisesti elämään ja ympäröivään maailmaan suhtautuvista ihmisistä ja näiden tarinoista.

425 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page