top of page
Neiti Ranio
Etsi
  • Writer's pictureNeiti Raunio

Annika Nord sanoitti ensimmäiset laulunsa kuusivuotiaana

Päivitetty: 25. heinäk. 2020Laulaja ja lauluntekijä Annika Nord kaatui kaksi vuotta sitten lumilautaillessaan ja mursi kätensä. Käsi kipsattiin kahdesti ja paranemiseen meni pitkä tovi. Nainen ja kitara -konseptilla keikkaillut Nord ei ollut varma pystyisikö enää koskaan soittamaan kitaraa.


- Vuosi ennen onnettomuutta olin uskaltanut ekaa kertaa elämässäni laittaa kaiken likoon, kaiken aikani musiikkiin. Olin ryhtynyt täyspäiväiseksi yrittäjäksi, alkanut tosissani soittamaan ja laulamaan. Kiersin ravintoloissa, yritysten yksityistilaisuuksissa ja kaikenlaisissa bileissä soittamassa. Ensimmäisenä täyden panostuksen vuotenani minulla oli noin 150 keikkaa. Oli superssiisti fiilis, Nord muistelee.


Kaatuminen rinteessä toi taukoa keikkailuun, mutta myös luovuuden ja biisien tekemisen vahvemmin Nordin elämään.


- Löysin punaisen langan, kun olin käteni vuoksi vuoden sairauslomalla, vuoden soittamatta.

Palaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen, kun en voinut tehdä mitään muuta. Niinpä kirjoitin. Hirvein aika elämässäni toikin jälkeenpäin ajatellen tullessaan jotain todella hienoa, Nord summaa.


Tekstien kirjoittaminen vaatii hiljaisuutta, rauhallisuutta, kahvia ja ikkunasta ulos katsomista. Minulla on tapana laittaa teksteihini päivämäärät. On upeaa selata biisieni sanoituksia taaksepäin ja fiilistellä, että hei – mä oon tehny tän jo viisi vuotta sitten!


Ensimmäiset tekstit biiseihinsä Nord teki jo kuusivuotiaana. Samoihin aikoihin, kirjoittamaan opittuaan, hän kirjoitti pihalla kavereidensa Ystäväni-kirjaan haluavansa tulla isona laulajaksi.


- Kavereiden kanssa fanitimme Spaissareita ja Nylon Beatia. Leikimme laulajaa ja lauloimme ekoja biisejämme leikkipuistossa. Serkkulikan kanssa meillä oli duo, jonka biisit 'Muotipariisi' sekä 'Tiku ja Taku' soivat välillä vieläkin päässäni, tai ovat soineet oikeastaan koko elämäni.


Kaverit olivat lapsena todella tärkeitä, yhdessä tehtiin kaikki jutut ja leikittiin kaikki leikit. Luulin, että meillä kaikilla oli sama haave – tulla isona laulajaksi. Kun sitten luin Ystäväni-kirjoista muiden haaveammattien olevan opettajaa ja lääkäriä, olin vähän shokissa. Minä olinkin ainoa, joka oli kirjoittanut haluavansa tulla laulajaksi, Nord muistelee.


Porista kotoisin oleva Nord opiskeli ensin pukuompelijaksi ja muutti sitten Turkuun opiskelemaan myyntityön tradenomiksi. Opiskeluaikoina keikkailusta tuli harrastus ja myöhemmin ammatti.


- Tein opinnäytetyöni keikkojen saamisesta, jollain hienolla otsikolla, jota en tosin enää muista, Nord naurahtaa.


Kävin kitara selässä koputtelemassa turkulaisten kapakoiden ovia. Ravintola Old Bankin silloinen ravintolapäällikkö Matti Tuomisalo uskoi minuun ja antoi tilaisuuden. Tuomisalo halusi TV-sarja Ally Mcbealin tavoin Old Bankiin talon oman laulajan, oman trubaduurin. Bankissa keikkailen edelleen parina keskiviikkona kuukaudessa.Musiikin lisäksi Nord syttyy yrittäjyydestä ja omasta tiimistään. Tiimi koostuu tiedottajasta, tuottajasta ja kuvaajasta sekä studiosta ja etenkin bändistä Nordin ympärillä. Myös ajomatkat keikoille ovat Nordille mieleen.


- Rakastan olla matkalla. En koskaan etukäteen stressaa automatkoja. Olen ajanut Suomea ristiinrastiin Joensuusta Vaasaan ja Porista Turun kautta Virojoelle. Olen nähnyt maata ja tutustunut hienoihin paikkoihin, joissa ei muuten olisi tullut käytyä. Olen taas noin 150 keikan vuositahdissa.


Nord alotti soittamalla covereita, nyt keikkaillessaan yksin noin puolet setistä on naisen omia biisejä. Bändin kanssa keikkaillessa suurin osa musiikista on omaa tuotantoa.

Vahvasti tuntevaksi tunnustautuva Nord toteaa alitajuntansa työskentelevän ahkerasti.


- Intuitioon pitää luottaa. Vaikka välillä olen jahkaileva, täytyy luottaa siihen, mikä ekana on se fiilis. Jos tulee kylmät väreet jostain soinnusta, se kannattaa pitää mukana.


Olen supertunteikas, en ole koskaan hävennyt tunteitani. Saan tosi helposti fiilikset musiikista, joka soluni on mukana. Alitajunnan voima on ihmeellinen. Joskus täytyy käydä epätoivon rajalla, kunnes tulee valmista, Nord tiivistää hymyillen.


Annika Nord keikalla Ravintola Old Bankissa keskiviikkona 9.10. 2019 klo 22 alkaen.

Nordin seuraava musiikkivideo julkaistaan YouTubessa perjantaina 11.10. 2019.


Teksti ja kuvat: Tanja Raunio / neiti Raunio Oy

Neiti Raunion blogi kertoo intohimoisesti elämään ja ympäröivään maailmaan suhtautuvista ihmisistä ja näiden tarinoista.

216 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

تعليقات


bottom of page