top of page
Neiti Ranio
Etsi
  • Writer's pictureNeiti Raunio

Rakkaus musiikkiin siivitti Viestintäliigan Juhani Koskisen uravalintaa

Päivitetty: 25. heinäk. 2020

Juhani Koskinen työskenteli armeijan jälkeen TS-Yhtymän painotalo Hansaprintissa.

Yövuoroissa Koskinen kuunteli musiikkia hoitaessaan konetta, joka sitoi aikakausilehtien ja esitteiden sivuja yhteen.


-Rakkauteni musiikkiin ja se, että olin aina ollut äidinkielessä hyvä, saivat haaveilemaan radiotoimittajan työstä, joten hain opiskelemaan ammattikorkeakouluun journalismin koulutusohjelmaan, Koskinen kertoo ja jatkaa päässeensä onnekkaasti varasijalta sisään.


Koskinen oli työharjoittelussa Kaupunkilehti Turkulaisessa tutustuessaan Paasikivi-Opistosta niin ikään Turkulaisessa työharjoittelijana olleeseen Osku Valtoseen. Valtonen kuvasi ja Koskinen kirjoitti, työn lomassa miehet haaveilivat omasta yrityksestä.
Työharjoittelu Radio Auran Aalloilla vei Koskista lähemmäs unelmaansa, kun mies pääsi tekemään festariradiota Ruisrockista, Ilmiöstä ja DBTL:stä yhdessä opiskelukavereidensa Ville Klamin ja Ilkka Lapin kanssa.


-Hienoa, että meihin luotettiin ja sai tehdä sitä mistä olin haaveillut. Olemme kaikki työllistyneet alalle, Lappi Aamusiin, Klami Auran Aalloille ja minä Whitestonen kautta omaan yritykseeni Viestintäliigaan, Koskinen toteaa.


Digitoimisto Whitestone oli napannut Koskisen copywriteriksi tämän viimeisenä opiskelukesänä. Työnkuvaan kuului sisällöntuotanto asiakasyrityksille.


-Valmistumiseni jälkeen työskentelin Whitestonella kolmisen vuotta, kunnes tuli aika toteuttaa Oskun kanssa haaveemme omasta yrityksestä. Mukaan saimme urheilun parista tuntemamme ja verkkoon urheilujuttuja tehneen Petteri Poukan ja Twitterissä tutustumamme TuTo Hockeyn entisen jääkiekkoilijan Iiro Junnilan. Viestintäliiga oli syntynyt

.

-Meillä on huipputiimi! Iiro on juuri oikea mies johtamaan meitä taiteilijatyyppisiä sieluja, Koskinen kehuu ja kertoo Viestintäliigan työllistävän tällä hetkellä perustajiensa lisäksi kymmenen muuta ihmistä.


Twitter ja tviitit toivat Iiron Viestintäliigaan, Koskisen ja Valtosen tviittailut taasen johtivat televisioon, sillä Sohvaperunoiden tuotantotiimi bongasi ystävykset juurikin Twitteristä.


-Olimme se tatuoitu parivaljakko eli hauskannäköiset tatuoidut tyypit, joilla oli hauskat jutut. Olemme päässeet mielenkiintoisiin paikkoihin ja tekemään mielenkiintoisia juttuja sen johdosta, että olemme katsoneet telkkarissa telkkaria, Koskinen naurahtaa.


Hyvän mielen ohjelma Sohvaperunoiden myötä on tullut julkisuutta ja julkisuuden myötä taasen mahdollisuus vaikuttaa, nostaa esille tärkeitä asioita.


-Käymme Oskun kanssa puhumassa kouluissa ja järjestöjen tilaisuuksissa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Mielen ongelmat eivät saisi olla tabu. Elämä ei ole kiiltokuvaa, joskus on hyviä päiviä ja joskus huonompia. Kaikkeen ei vaan pysty, mutta kunhan tekee parhaansa.


Yhteiskuntavastuullisuus, ilmastonmuutos ja muut ihmiset sekä oma hiilijalanjälki, nämä kaikki ovat minulle tärkeitä asioita. Haluan herättää ajatuksia ja vaikuttaa siihen, että ihmiset huolehtisivat niin lähimmäisistään kuin ympäristöstään, Koskinen summaa.

Nuorempana Juhani Koskinen viihtyi ja juhli Down by the Laiturissa. Nyt mies nousee samaisen kaupunkifestivaalin lavalle Osku Valtosen kanssa toista vuotta peräkkäin.


-DBTL palaa takaisin kotiinsa – jokirantaan! Kolme päivää hyvää fiilistä ja mielenkiintoisia esiintyjiä. Itse odotan ehkä eniten Eppuja, mutta on tietenkin kiinnostavaa nähdä miten legendaarinen Bonnie Tyler ottaa yleisönsä, Koskinen hehkuttaa.


Kaupunkifestivaali DBTL Turun Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa 25. - 27.7. 2019.

Juontajina Juhani Koskinen ja Osku Valtonen.


Teksti ja kuvat: Tanja Raunio / neiti Raunio Oy

Neiti Raunion blogi kertoo intohimoisesti elämään ja ympäröivään maailmaan suhtautuvista ihmisistä ja näiden tarinoista.

1 021 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page